Onderhoud en Reparatie

Vakkundig onderhoud van aanhangers

Van welk merk uw aanhangwagen/trailer ook is, door het gebruik ervan is slijtage onvermijdelijk. Dit gebeurt zonder dat u het doorheeft en er kan een tijd overheen gaan voordat echt reparatie nodig is. Het is echter beter om het niet zover te laten komen. Kies daarom voor periodiek onderhoud aan de aanhangwagen door een vakbekwaam bedrijf. Daarmee blijft uw aanhangwagen goed functioneren en is de veiligheid zoveel mogelijk gegarandeerd.

Aanhangwagen onderhoud verlengt de levensduur
Een betrouwbare aanhangwagen is veel waard en regelmatig onderhoud wordt dan ook om meerdere redenen geadviseerd. Allereerst maakt het uw aanhangwagen of trailer veiliger. Niet alleen voor het andere verkeer op de weg, maar ook voor uzelf en eventuele medewerkers. Tijdens de rit kunt u ervan uitgaan dat alles naar behoren werkt: van de richtingaanwijzers tot de remmen en van het hang- en sluitwerk tot de verlichting.

Daarnaast zorgt onderhoud ervoor dat het laden en lossen altijd vlekkeloos verloopt. Met name als een aanhangwagen hiertoe over een accubediening of hydraulische systemen beschikt, moet u uit kunnen gaan van een perfecte werking. Niet onbelangrijk is verder dat u met regelmaat onderhoud van een aanhangwagen er langer gebruik van kunt maken. Door het tijdig constateren en verhelpen van beginnende gebreken, voorkomt u dat deze zich uitbreiden en de werking van andere onderdelen ondermijnen. Daardoor hoeven in een later stadium geen grotere en dus duurdere reparaties te worden verricht.

Hoe vaak is aanhangwagenonderhoud nodig?
Hoe vaak dit nodig is ligt aan diverse zaken. Belangrijk is bijvoorbeeld de mate waarmee een aanhangwagen gebruikt wordt. Rijdt u er meerdere dagen per week mee, dan is minimaal éénmaal per jaar goed onderhoud vereist. Bent u minder vaak met uw trailer of aanhangwagen onderweg, dan volstaat een onderhoudsbeurt eens per twee jaar. Vanzelfsprekend maakt het wel een verschil of u lange of korte ritten maakt en of u steeds de maximale laadcapaciteit benut. Elke keer dat u uw aanhanger gebruikt, is deze hoe dan ook aan slijtage onderhevig. Verder speelt een rol welke aanhangwagen u bezit. Een ongeremde enkelasser openbakwagen heeft bijvoorbeeld minder onderdelen waaraan onderhoud nodig is, dan een geremde machinetransporter of kipper, paardentrailer. Uiteraard is langdurige inactiviteit eveneens van invloed.

Onderhoud aanhangwagen laten uitvoeren
Of u nu als bedrijf of particulier gebruik maakt van verlengd vervoer, het is altijd verstandig om uw aanhangwagen regelmatig te laten checken. U kunt daarvoor terecht bij ES Aanhangwagens. In ons magazijn en werkplaats staan ervaren monteurs voor u klaar, die wekelijks met onderhoud bezig zijn en ervaring hebben met alle soorten aanhangwagens en trailers. We werken aan de hand van checklists en controleren bij reguliere onderhoudsbeurten onder andere het chassis, de verlichting, opbouw, assen en remmen.

Keuring

Bij een onderhoudstbeurt/keuring worden alle punten nagekeken volgens een keuringslijst. Bij goedkeuring ontvangt u een keuringsbewijs met bijbehorende keuringssticker.

JMB Aanhangwagens

ES Aanhangwagens werkt ook samen met JMB Aanhangwagens, die gespecialiseerd is in reparatie en onderhoud op locatie van aanhangwagens tot 3500KG.

Reparatie groot of klein

Of het nu gaat om periodiek onderhoud, verlichting die niet werkt, schade, of een versleten koppeling? Wij staan voor u klaar!

Afspraak maken voor een Onderhoudsbeurt of Reparatie?

Vul het contact formulier in of bel ES Aanhangwagens voor een afspraak 06-30 42 20 23.

 

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Contact

Meer informatie? Stuur een bericht!

"*" geeft vereiste velden aan

© 2024 ES Aanhangwagens | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.